About

Al vanaf jonge leeftijd ben ik al geïnteresseerd in musea, kunst en geschiedenis. Dit is rond mijn tiener jaren wat afgenomen. Maarja, wat vindt een puber wel leuk? Rond mijn 20ste levensjaar was de interesse in het erfgoed weer helemaal terug en starte ik, na mijn MBO opleiding als Decoratieschilder aan het CIBAP in Zwolle, aan de Reinwardt Academie. De opleiding Cultureel Erfgoed met de minor Collectiemanagement.

Om je een beeld te geven, velen belanden na deze opleiding en specialisatie achter de schermen in de museumwereld. Een super interessante wereld die voor mijn gevoel niet genoeg waardering krijgt. Musea worden gezien als stoffig, saai en oninteressant. Iets waar je vroeger van school heen moest omdat het er nou eenmaal bij hoorde. Maar de museumwereld (en ook kunstwereld) is zo veel meer! Dit is dus iets wat ik aan de mensheid wil laten zien. Door het tekort op subsidie die musea krijgen worden zij gedwongen om buiten hun comfort zone te treden. Dus er zijn veranderingen gaande. Musea moeten nadenken over actualiteit, bezoekers enthousiasmeren en inspireren om langs te komen. Hier probeer ik op in te spelen.

Als influencer probeer ik mensen wegwijs te maken in de cultuurwereld. Deze wereld kan zó interessant zijn. Het enige wat je nodig hebt, is iemand die je dat duidelijk kan maken. Bepaalde feiten, onderdelen van de cultuur of ontwikkelingen in de geschiedenis die je waarschijnlijk dagelijks tegen komt, maar nooit bij stil staat. Deze dingen probeer ik aan te snijden op mijn blog, zodat je dagelijkse leven net weer wat interessanter wordt. Daarnaast is het aantrekkelijker maken van musea ook iets waar ik veel aan werk. Dit zie je vooral op mijn Instagram terugkomen.

Let me know if you need me.

Met al het liefs,

Esmee

____________________________
Paint and Cotton staat altijd open voor eventuele samenwerkingen.
Bij interesse kunt u de contact informatie vinden bij de pagina “Contact”